19. Ankara uluslararası film festivali

ANKARA (İHA) - Ankara Uluslararası 19. Film Festivali, 13-23 Mart 2008 tarihleri arasında Başkentli sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin Ulusal Kısa Film ve Belgesel Film Yarışması için 14 Aralık, Ulusal Uzun Film Yarışması için de 31 Aralıka kadar başvuruda bulunulabilecek. Dünya Kitle İletişimi Vakfı'nın düzenlediği 19. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Türk ve dünya sinemasının önemli örnekleri izleyici karşısına çıkacak. Festivalde, uzun filmlerin yanı sıra kısa, canlandırma ve belgesel filmler de sunulacak. Festival kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışması'nda, Türk Sineması'na nitelikli ürünler kazandıran sinemacılara çeşitli dallarda toplam 16 ödül verilecek. "Uluslararası Kısa Film Gösterimi" ve "Uluslararası Belgesel Film Gösterimi" bölümlerinde tüm dünyada çeşitli festivallerde ödül almış kısa, canlandırma ve belgesel filmler sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Reklam
Reklam

Festivalin "Dünya Sineması" bölümünde ise her kıtadan yeni filmler ve sinema sanatının önemli yapımları gösterilecek. Festival kapsamında düzenlenecek Ulusal Kısa Film ve Belgesel Film yarışmalarına katılmak isteyenler filmlerini 14 Aralık 2007, Ulusal Uzun Film Yarışmasına katılmak isteyenler 31 Aralık 2007 tarihine kadar Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı'na gönderebilecek. Yarışmaların yönetmeliklerine ve başvuru formlarına "http://www.filmfestankara.org.tr" internet adresinden ulaşılabilecek.