19 Eylül Gaziler Günü

Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TMGD) Malatya Şubesi Başkanı Bayram Akdemir, “Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine...

Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TMGD) Malatya Şubesi Başkanı Bayram Akdemir, “Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine sahip çıkamaz” dedi.

Dernek binasında, dernek yöneticileriyle birlikte “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle basın açıklaması yapan TMGD Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, “Birlik ve beraberliğimize karşı dış destekli vatan hainlerinin son günlerde yapmış oldukları saldırılar yüreğimizi dağlamaktadır. Bu vatan için canını veren şehitlerimize rahmet dileyerek, 19 Eylül tarihinde ilimizde gaziler gününü kutlayacağız" dedi. Gaziler gününün Türk kahramanlığının taçlandığı gün olduğunu anlatan Akdemir, şöyle konuştu: "19 Eylül, Kurtuluş Savaşında, 1950'de Kore'de, 1974'de Kıbrıs'ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve tüm malul gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül gaziler günü bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür.”

Reklam
Reklam

19 Eylül kahramanlık gününü şehit ve gazilere borçlu olduğumuzu anlatan Akdemir, şunları söyledi: "Vatan uğruna ölümü göze almış, kahramanlık destanları yaratan gazilerimizi unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki geçmişine sahip çıkmayan, geleceğine sahip çıkamaz. Devlet ve toplum olarak, canını hiçe sayarak ölümü göze alan gazilerimize sahip çıkalım, gaziler gününde Malatya halkı olarak yanlarında bulunalım. Çünkü her Türk vatandaşının soyağacında bir şehit ve gazi mevcuttur. Biz, kanla sulanmış bu topraklarda birer şehit ve gazi torunları olarak yaşamaktayız.”

Akdemir, açıklamasında, 19 Eylül günü kutlanacak programa Malatyalıları davet etti. Akdemir, 19 Eylül günü saat 09.00 da Atatürk Anıtında, saat 09.45 de Kongre Kültür Merkezi'nde bir program yapılacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: