19 Eylül Gaziler Günü

ŞANLIURFA (A.A) - Valilik tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yarın bir tören düzenlenecek.

ŞANLIURFA (A.A) - Valilik tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yarın bir tören düzenlenecek.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Mehmet Yavuz, yaptığı açıklamada, 2002 yılında çıkartılan yasayla 19 Eylül Günü'nün Gaziler Günü olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Türk milletinin tarih boyunca yaptığı savaşlarda çok sayıda şehit ve gazi verdiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberliğimize karşı dış destekli vatan hainlerinin son günlerde yapmış oldukları saldırılar yüreğimizi dağlamaktadır. Bu vatan için canını veren şehitlerimize rahmet diliyorum, 19 Eylül tarihinde ilimizde gaziler gününü kutlayacağız. Gaziler gününün Türk kahramanlığının taçlandığı gündür. 19 Eylül Gaziler Günü bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür bu kahramanlık gününü şehit ve gazilere borçluyuz. Vatan uğruna ölümü göze almış, kahramanlık destanları yazan gazilerimizi unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki geçmişine sahip çıkmayan, geleceğine de sahip çıkamaz. Şanlıurfa halkı olarak yanlarında bulunalım."

Reklam
Reklam

Yavuz, Valilik tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Şehitlik'te tören düzenleneceğini kaydetti.

Muhabir: Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: