19 Eylül Gaziler Günü

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, "Gaziler Günü, vakur aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapa sağlam dönebilen

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, "Gaziler Günü, vakur aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapa sağlam dönebilen canlı şehitlerin günüdür" dedi.

Helvacılar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Gaziler Gününün, Atatürk'ün TBMM tarafından 19 Eylül 1921'de Gazi unvanı ile onurlandırıldığı, Mareşal rütbesi ile taltif edildiği günün 91'inci yıldönümü olduğunu hatırlattı.

Hamdi Helvacılar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Şehitlik ve Gazilik mukaddes kavramlardır. Gazi, Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi, şehitlerin can yoldaşı, bu destanları yazan kahramanın adıdır. Türk milleti bu günde vatanı ve milleti uğrunda şehit düşen ve gazi olarak memleketine döndükten sonra ebediyete intikal eden kahramanları saygı ile yad etmeli ve gazilerini bu günlerinde özellikle unutmamalı ve önlerinde saygı ile eğilmelidir. Gaziler Günü, vakur aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapa sağlam dönebilen canlı şehitlerin günüdür."

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: