19 Eylül Gaziler Günü

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, gönüllerde daimi yerleri olan aziz şehitlerin ve kahraman gazilerin, millet olma bilincini oluşturan temel değerler olduğunu

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, gönüllerde daimi yerleri olan aziz şehitlerin ve kahraman gazilerin, millet olma bilincini oluşturan temel değerler olduğunu bildirdi.

Kalkan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, TBMM tarafından gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihinin, her yıl yurtta Gaziler Günü olarak kutlandığını belirtti.

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletin, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğini, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bildiğini ifade eden Kalkan, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Gönüllerimizde daimi yerleri olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bizi biz yapan ve millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerimizdir. Bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdasıyla hiç bir ayrım gözetmeksizin Türk'üyle, Kürt'üyle, lazıyla, Çerkez'iyle birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla savaşarak kutsal vatan topraklarının her karışını kanları ile sulayarak milletimizin kaderini değiştiren bu isimsiz kahramanlar, sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızdaki en güçlü bağımızdır. Her karış toprağı aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin emaneti olan bu aziz vatanın üzerinde millet olarak, hür ve bağımsız biçimde ilelebet birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak, ancak bu fedakarlığın gereğini yerine getirebiliriz.

Bu ulvi mirasın varlığında ve birliğinde gözü olanlara karşı şuurlu bir kardeşlik ruhunu canlı tutmak azmini aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu bilmeliyiz. Hizmetlerin en üstünü olan vatan savunmasını, fedakarlıkların en büyüğü ile tarihimize nakşeden ve milletimizin sinesinde sonsuz minnettarlık kazanan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik dileklerimle en içten sevgi ve saygılarımı sunarım."

Reklam
Reklam

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz