19 Eylül Gaziler Günü

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, şehit ve gazilerin kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olarak Türk Milletine mal olduğunu bildirdi. 

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, şehit ve gazilerin kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olarak Türk Milletine mal olduğunu bildirdi. Büyük, 17 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığın korunması, Türkiye'de huzur ve güvenin sağlanması için fedakarlıktan kaçmayan milletin evlatları olarak Gaziler Günü'nde kıvanç yaşadıklarını kaydetti. Türk Milleti'nin tarihin her döneminde kutsal saydığı değerler uğruna göğsünü siper ederek gazilik ve şahadet mertebesine ulaştığını belirten Büyük, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Şehitlerimiz ve gazilerimiz kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olarak milletimize mal olmuştur. Onlar milletimizin ortak hatırasına emanet edilmiş aziz varlıklarımızdır. Gazilerimizin taşıdıkları şerefe yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkan ve şartlara kavuşturulmaları konusunda milletimizin de devletimizin de gerekli duyarlılığı göstermeye devam edeceğine inancım tamdır. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: