19 Eylül Gaziler Günü

KAYSERİ (AA) -  AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Elitaş, mesajında, şehitler ile gazilerin mirasına her zaman sahip çıkılacağını belirtti. 19 Eylül'ün bu topraklar için canlarını veren şehitler ile bu uğurda canlarını ortaya koyan gazileri anma günü olduğunu ifade eden Elitaş, "Kutsal vatan topraklarının her karışını kanlarıyla sulayan şehit ve gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz. Türk milleti, onların mukaddes mirasına her zaman en iyi şekilde sahip çıkmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. Elitaş, şehit yakınları ve gazilerle ilgili yapılan kanuni düzenlemeler hakkında bilgiler vererek, şunları kaydetti: "Ülkemiz şehit ve gazilerimize olan vefa borcunu asla unutmayacaktır. Şu anda huzur ve güven içinde bulunuyorsak bunu, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu asla unutmamak gerekiyor. Bu kutsal vatan toprağı için benzersiz bir mücadele verilmiş, her karışı şehit kanlarıyla sulanan bu vatan toprakları, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bu destansı mücadelelerinin sonucu ve Türk milletinin vatanı olarak tescillenmiştir. Bu vesile ile bu çok önemli günün, şehitlerimizi ve gazilerimizi yeniden en iyi şekilde hatırlamamıza vesile olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: