19 Eylül’den Sakarya’daki Olaya Kınama

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, Sakarya'da Basın İlan Kurumu çalışanı Devrim Ersin Özergin'in...

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, Sakarya'da Basın İlan Kurumu çalışanı Devrim Ersin Özergin'in öldürülmesi, BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, kurum çalışanı Ökkeş Buğra Atılgan ve bir yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'nin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı kınadı.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Erişen yaptığı yazılı açıklamada, Basın İlan Kurumu Denetmeni Devrim Ersin Özergin, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Polat ve çalışanları Ökkeş Burhan Atılgan ile temsilci olarak ekibe alınan Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke'nin, denetim için gittikleri gazetede, silahlı saldırıya uğramasından derin üzüntü duyduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Erişen açıklamasında şu söylemlere yer verdi:

“Sadece rutin olan görevlerini yapmak için çaba sarf eden Basın İlan Kurumu çalışanlarının böyle bir olayda saldırıya uğraması kabul edilemez, affedilemez bir yaklaşımdır. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin gereği olarak denetleme yapmakta bir sorumluluktur. Ancak başkalarıyla sorunu olanlar hukuki yoldan haklarını aramak varken böyle bir davranışın hem de bir gazetenin sahibi tarafından gerçekleşmesi çok üzüntü vericidir. Resmi ilan dağıtımındaki adaleti sağlamakla görevli arkadaşlarımıza yönelik saldırının 'gazete sahibi' kimliğini taşıyan bir kişiden gelmiş olması, acımızı ve tepkimizi daha da artırıyor. Basın İlan Kurumu Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi meslektaşımız Devrim Özergin'e Allah'tan rahmet, BİK çalışanlarına ve ailesine başsağlığı, saldırıda yaralanan BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke'ye de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: