19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

Kütahya'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapılacak.

Kütahya'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapılacak.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, kutlamalar, sabah Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayacak.

Daha sonra, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünden Valilik önüne kadar "Atatürk'ü Anma Gençlik Koşusu" gerçekleştirilecek. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi, şehit aileleri, Huzurevi, Ferdi Güzen Kız Yurdu ve Erkek Yetiştirme Yurdu, milli sporcuların aileleri ve esnaf ziyaret edilecek.

Reklam
Reklam

Öğleden sonra, Valilik önünden Abdurrahman Karaa Bulvarı, DSİ Kavşağı, Laleli Kavşağı, Atatürk Bulvarı güzergahı takip edilerek yeniden Valilik önüne kadar motosiklet ve bisikletlerle gezi, Hıdırlık Mesire Alanı'nda uçurtma şenliği, Akdemirler İş Merkezi önünden Valilik önüne kadar "Atatürk'ü Anma Gençlik ve Halk Yürüyüşü" yapılacak.

Yürüyüş sonrası Valilik önünde kutlama etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinlikte ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın mesajı okunacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen'in konuşması, gençlik adına şiirler okunması, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ile Kütahya Folklor Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Gençlik Merkezi halk oyunu gösterileri, yurt içi ve yurt dışındaki spor yarışmalarında başarılı olanlara ödüllerinin verilmesi, DPÜ BESYO öğrencilerinin step gösterisiyle devam edecek etkinlikler, sporcu gruplarının gösterileri, koşu ve uçurtma şenliğinde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, sokak oyunları, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri ve mehter takımı konserlerinin ardından havai fişek gösterisiyle sona erecek.

Reklam
Reklam

-CHP İl Başkanı Mehmet Akif Gün-

CHP İl Başkanı Mehmet Akif Gün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin zor şartlar altında kurulduğunu hatırlatarak, Türkiye Cumhuriyeti'ne Türk gençliğinin sahip çıkacağını bildirdi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a yalnız gitmediğini, Anadolu'ya umutlarını ve bağımsızlık ideallerini götürdüğünü ifade eden Gün, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919, milli mücadele meşalesinin ateşlendiği ve Anadolu'da yeni Türk devletinin temellerinin fiilen atıldığı gün oldu. Atatürk, Türk gençliğini seviyor, onlara güveniyor ve Türkiye'nin geleceğini onların ellerine bırakmaya çekinmiyordu. Atatürk, 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' sözüyle başarılı olabilmenin bir koşulunun da sağlıklı olmak olduğunu, sağlıklı olmak için de spor yapmak gerektiğini vurgulamıştır. Ey gençlik! Senden başka kimseden fayda yoktur. Bunu böyle bilesin. Doğruyu, iyiyi, güzeli, örnek şahsiyeti, örnek ahlakı sen bulursun. Sen her şeye layıksın."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: