19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletlerin, sonsuza kadar yaşayan

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletlerin, sonsuza kadar yaşayan milletler olduğunu belirtti.

Canlı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevleri olduğunu ifade etti.

Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesle aktarmayı başaran milletlerin, sonsuza kadar yaşamayı başaran milletler olduğunu belirten Canlı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine olan güvenini kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiş, gençliğin, milletlerin gücü olduğunu vurgulamıştır. Bu sebepledir ki 19 Mayıs 1919, milli kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan Anadolu'ya çıkış gününü, çok inandığı ve güvendiği Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Gençlerimizin de, yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri şarttır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, mukaddes vatan toprağının kurtuluşu yolunda gerçekleştirilen mücadelenin kıvılcımının çakıldığı bu anlamlı günün yıldönümünde, Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, tüm Türk milletinin, hemşehrilerimin ve gençlerimizin bayramını kutluyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: