19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, birlik, beraberlik içerisinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, donanımlı, beceri kabiliyeti yüksek, üreten, araştıran

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, birlik, beraberlik içerisinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, donanımlı, beceri kabiliyeti yüksek, üreten, araştıran Türk gencinin ülkesini en iyi şekilde geleceğe taşıyacağına inandıklarını bildirdi.

Ayyıldız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 19 Mayıs 1919'da büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'dan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başlattığı önemli dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

19 Mayıs 1919 tarihinin binlerce şehit verilerek Türk milletinin kutsal saydığı topraklarında, hür ve bağımsız yaşamasının yolunu açan milli mücadele destanının, bağımsızlık hareketinin başlangıç günü olduğuna belirten Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Tarihi boyunca bağımsız yaşamış Türk ulusunu arkasına alarak büyük ve onurlu bir mücadeleden başarıyla çıkan Atatürk, 'En büyük eserimdir' dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni, inanıp güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine sahip çıkacak, üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirecektir. Birlik, beraberlik içerisinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, donanımlı, beceri kabiliyeti yüksek, üreten, araştıran Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Milli mücadeledeki azim ve inancın da her zaman örnek alınması, ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük önder Atatürk olmak üzere bugünlerimizi borçlu olduğumuz bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı güzel bir yaşam diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: