19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Koçdemir, mesajında, 19 Mayıs'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'dan Anadolu'ya çıktığı günün yıl dönümü ve Atatürk'ü Anma Günü olduğunu bildirdi.

Büyük Önder Atatürk ve beraberindeki kahramanların, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan Anadolu'ya ayak basarak Milli Mücadele'yi başlattıkları tarihi gün olduğunu ifade eden Koçdemir, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Tarihten silinmeye çalışılan Türk Milleti'nin yeniden şahlanarak milli egemenliğe, cumhuriyete ve demokrasiye uzanan yolculuğunun başlangıcı olmuştur. Sevgili gençler, sizler, her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak olarak, bilimin ve teknolojinin ışığında alacağınız eğitimle, ülkemizi, ulusumuzu daima ileriye taşıyacak, buna engel olmak isteyenlere de asla fırsat vermeyeceksiniz. Cumhuriyetin kazanımlarının bilincinde olarak, Türkiye'nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi olan sizler ülkemizin en değerli hazinesi, yarınlarımızın teminatısınız."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: