19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Köksal mesajında, 19 Mayıs 1919'un bağımsızlık yürüyüşünün yeniden başladığı tarih olduğunu belirtti.

Bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için ülkeye sahip çıkılması, geçmişte verilen mücadelelerin öneminin genç kuşaklara en iyi şekilde anlatılması gerektiğini belirten Köksal, "Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın ilk ateşinin yandığı 19 Mayıs 1919 tarihinin üzerinden yıllar geçti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı ilimizde olduğu gibi ülkemizin her köşesinde gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Kurtuluş Hareketinin savaş meydanlarında zafere ulaşılmasını ve vatan topraklarının kurtarılmasını sağladığını vurgulayan Köksal, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması, bayrağımızın özgürce dalgalandığı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk başta olmak üzere yurdunu seven ve kendisini ülkesine adayan kahramanlarımızın ve vatanı için savaşan şehitlerimizin bizlere armağanıdır. Kendine güvenen, bağımsız ve özgür düşünen, araştıran, sorgulayan, teknolojiyi kullanabilen bilinçli genç nesillerin yetiştirilmesi ülkemiz için de çok önemlidir. Ülke olarak devletiyle, milletiyle gençlerimize güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Atatürk'ün, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin sağlanması yolunda Kurtuluş Mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün 93. yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın halkımıza kutlu olmasını diliyor, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını rahmet ve sayıyla bir kez daha anıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: