19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Amasya'da kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Amasya'da kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 93. yıl dönümü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlendi.

Saraydüzü Kışla Binası Kültür Merkezi ve Milli Mücadele Müzesi önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayrakları ile Pirincci Caddesi'ni takiben Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve Amasya Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende Amasya Halk Oyunları Yaşatma ve Tanıtma Derneği tarafından geleneksel ve modern dans gösterileri sergilendi.

Güreş Eğitim Merkezi öğrencilerinin jimnastik, okulların step gösterilerinin ardından yıl içinde çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

Törenin ardından protokol üyeleri, halk ve öğrenciler meydana çıkarak hep birlikte halay çekti ve oynadı.

Amasya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları daha sonra Şehzadeler Gezi Yolun'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Törenleri, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: