19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında, "7'den 77'ye Bisiklet Gezisi" etkinliği düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında, "7'den 77'ye Bisiklet Gezisi" etkinliği düzenlendi.

Sivas Ticaret Merkezi (STM) tarafından organize edilen etkinlik dolayısıyla, vatandaşlar bisikletleriyle Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki parkta toplandı. Burada bazı bisikletliler, akrobasi gösterisi yaptı.

Vali Ali Kolat, gezinin startını vermeden önce, bisiklet sürücülerine dikkatli olmaları ve yarış yapmamaları uyarısında bulundu. Etkinliğin amacının eğlence olduğunu belirten Kolat, "Üzücü bir durumla karşılaşmak istemiyoruz. O nedenle yarış havası içerisinde değil, gezi şeklinde eğlenerek bisikletlerinizi sürün" diye konuştu. Kolat, daha sonra gezinin startını verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan gezi, Paşabahçe piknik alanında sona erdi.

Reklam
Reklam

Sivas Bisiklet İl Temsilcisi Hakan Kıpık da, Sivas'ta ilk kez böyle bir bisiklet gezisinin düzenlendiğini ve bunu geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi. Amaçlarının Sivas halkına bisiklet kullanmayı sevdirmek olduğunu ifade eden Kıpık, "Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenleyeceğimiz bisiklet turnuvasında da her yaş kategorisinde yarışmalar yapılacak" dedi.

STM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kurt ise, piknik alanında yaptığı konuşmada 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda bayramın adına ve ruhuna yakışır bir etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

Bayramları statlardan çıkartıp halka kucaklaştıran bu değişim ve dönüşüme STM olarak katkıda bulunmak istediklerini belirten Kurt, "Bu kapsamda bisikletin de kara yolları kanuna göre bir taşıt olduğunu hatırlatıp, motorlu taşıt sürücülerinden daha fazla saygı ve özen rica ediyoruz. Şehri planlarken de bisikleti unutmamak lazım. Bisiklet en sağlıklı ve ekonomik ulaşım aracıdır. Bisikleti hayatımızın içine alalım" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Etkinliğin ardından katılımcılara yemek ikram edilip, çekilişle çeşitli hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: