19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

KİLİS (AA) - Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Tapsız, yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 95. yıl dönümünü Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasının acısıyla kutladıklarını bil Ülkenin geleceği olan gençlerin "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nı ve Gençlik Haftasını içtenlikle kutlayan Tapsız, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen elim kazada hayatlarını kaybeden madencilere rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediğini bildirdi. Samsun'un 19 Mayıs 1919, ezelden beri hür yaşayan bir milletin bünyesinde mevcut olan hürriyet aşkını yeniden tutuşturan kıvılcımın düştüğü yer ve tarihin adı olduğunu belirten Vali Tapsız, şunları kaydetti: "19 Mayıs, vatanın yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı, tarih boyunca hep en yukarıda tuttuğumuz bağımsızlık duygumuzun yansıdığı gün olarak tarih sayfamızda yerini almıştır. Samsun'dan başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru, kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur. Bu günde aynı şuuru devam ettirmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza dek yaşatmak ortak düşüncemiz olmalıdır. Bu konuda şüphesiz en önemli görev sevgili gençlerimize düşmektedir. Türkiye'yi ileri götürecek, bugünkünden çok daha yüksek seviyelere taşıyacak güç, genç nüfusumuzdur. Bu nedenle ülkemizin genç nüfus yönünden sahip olduğu demografik fırsatları avantaja dönüştürmemiz çok gerekli ve vazgeçilmezdir. Dünyadaki küresel kalkınma yarışı, yeni nesillerin nitelikli bir şekilde yetiştirilmesini zorunlu kılmaktadır. Bilgi çağı olarak nitelendirilen çağımızda, ülke kalkınmasını sağlayacak olan gençlerimizin, modern çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi için, bugünün yetişkinlerine düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: