19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı-ADD Bilecik Şube Başkanı Köse: "Pasta Keserekhalay Çekilerek Kutlanmak Istenen 19 Mayıs Atatürk'üAnma, Gençlik Ve Spor Bayramı, Ulusal Değerlerinyok Edilmek Istenmesi Demektir"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse, "Pasta keserek halay çekilerek kutlanmak istenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse, "Pasta keserek halay çekilerek kutlanmak istenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı, ulusal değerlerin yok edilmek istenmesi demektir" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının kaldırılmasını protesto etmek amacıyla ADD Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse, CHP Merkez ilçe Başkanı Muhittin Demirci ve İşçi Partisi İl Başkanı Niyazi Güler ile yaklaşık 150 kişinin katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Reklam
Reklam

Köse, burada yaptığı basın açıklamasında, partiler üstü güç birliği olması ve ulusal değerlerin kaybolmasına izin verilmemesi gerektiğini belirterek, 19 Mayıs'ın direniş günü olduğunu kaydetti.

19 Mayıs'ta çelenk koymak isteyen siyasi parti ve kuruluşlara izin verilmeyeceğini ve sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çelenk koyacağını hatırlatan Köse, şöyle konuştu:

"Pasta keserek halay çekilerek kutlanmak istenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının kutlanmak istenmesi ulusal değerlerimizin yok edilmek istenmesi demektir. 19 Mayıs, Mustafa Kemal ve bir avuç kahramanın, emperyalizme karşı isyan ateşini yakmak için Samsun'a çıkışının 93. yıl dönümüdür. Bu tarihi günün bayram ilan edildiği 20 Haziran 1938 tarihinden 74 yıl sonra Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yasaklandı. Yarın sabah, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri için çelenkleriyle Atatürk anıtlarındaki kutlamalara giden, siyasi parti, dernek ve kuruluş yöneticileri yasağın soğuk yüzüyle tanışacak. Anıtlara koymak üzere götürdükleri çelenklerini koymaya kalkışırlarsa polis tarafından engellenecek, koyabilirlerse, çelenkleri polis marifetiyle kaldırılacak. Atatürk anıtları yalnızlaştırılacak. En kötü koşullarda yapılan kutlamalarda bile anıtlara konulacak çelenkler için gelen heyetler nedeniyle anıtlar çevresinde yüzlerce kişi toplanırken, şimdi 2 kişinin gelerek çelenk koymasının adına 'tören' denilecek. Gençliğimiz ve yurtseverler bu yasağı aşmasını bileceklerdir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: