19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramına Doğru

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hakkı Gökbel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hakkı Gökbel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Gökbel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da attığı ilk adımın, milletin azim ve kararlığıyla birleşerek bağımsızlık yolunu açtığını belirtti. Tarihi boyunca özgürlüğüne büyük önem veren Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirinin, bu azim ve kararlılık sayesinde parçalandığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı'nın ilk kıvılcımlarının yakıldığına işaret eden Gökbel, şunları kaydetti: "Topyekün verilen çetin mücadele, kahramanlık destanına dönüşmüş, milli mücadelemiz eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Kısa bir süre sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ilke ve devrimlerle güçlenmiş, iftiharla görmekteyiz ki ülkemiz bugün dünyada hemen her alanda etkin bir güç haline gelmiştir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni bilimde, sanatta ve sporda başarı ile temsil ederek göğsümüzü kabartan gençlerimiz, memnuniyetle ifade edebilirim ki bu yolda aynı azim ve kararlılıkla yürümektedir. Bugün bizlere düşen görev, Avrupa'nın en genç nüfuslu ülkelerinden biri olarak tarihine, kültürüne, geleneklerine bağlı, özgür düşünebilen, düşündüğünü ifade edebilen, sorgulayabilen, değişime ve gelişime daima açık gençler yetiştirebilmek, bu sayede de ülkemizi hemen her alanda bugünkü noktadan çok daha ileri düzeylere taşıyabilmektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: