19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı'nı Kutluyoruz

AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, "Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş kurumlarımız, 19 Mayıs'ta başlatılan mücadelenin eseridir" dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, "Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş kurumlarımız, 19 Mayıs'ta başlatılan mücadelenin eseridir" dedi.

Müezzinoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı bağımsızlık hareketinin milletin, azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayıldığı ve milli mücadele zaferle sonuçlandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Verilen zorlu mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk tarafından ilke ve devrimlerle pekiştirilerek Türk gençliğine armağan edildiğini ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş kurumlarımız, 19 Mayıs'ta başlatılan mücadelenin eseridir. Bugün bu mücadelenin hangi koşullarda verildiğinden haberdar olmayanlar, bu mücadelenin kahramanlarını küçümseme gayreti içindeler. Geleceğimiz olan gençlerimizin bu gayretleri boşa çıkartacağına, 93 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza taşıyacaklarına olan inancımız tamdır.

Bu tarihi günde, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda mücadele veren ecdadımızı saygıyla anar, aziz milletimizin ve gençlerimizin bayramını en kalbi duygularımla kutlarım."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: