19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı'nı Kutluyoruz

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek,"Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde tam bağımsız Türkiye için başlatmış olduğu Kurtuluş savaşı, Cumhuriyet'in

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek,"Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde tam bağımsız Türkiye için başlatmış olduğu Kurtuluş savaşı, Cumhuriyet'in ilanı ve devrimlerle başarıya ulaşmıştır" dedi.

Dibek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs'ın, tutsaklığı kabullenmeyen, ulusunun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen, var olma savaşını başlatan Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ateşinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyetini tehlikelere karşı koruyarak, gelecek kuşaklara aktarmanın bir borç olduğunu belirten Dibek, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde tam bağımsız Türkiye için başlatmış olduğu Kurtuluş savaşı, Cumhuriyet'in ilanı ve devrimler ile başarıya ulaşmıştır. Büyük savaşı başarıyla sonuçlandıran, ülkesinin tam bağımsızlığını sağlayan ve Cumhuriyet'i ilan ederek yurttaşlarının hak ettiği düzende yönetime katılmalarını sağlayan yüce önder Mustafa Kemal Atatürk, gençliğin önemini ilk kavrayan lider olarak, Cumhuriyet'i gençlere emanet etmiş ve Kurtuluş Savaşının başlangıç tarihi olan 19 Mayıs'ı gençlere armağan etmiştir"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: