19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı'nı Kutluyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bayramların birbirinin gölgesinde kalmadan, hepsinin çok iyi kutlanması gerektiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bayramların birbirinin gölgesinde kalmadan, hepsinin çok iyi kutlanması gerektiğini söyledi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Şöhretler Karması ile Ampute Futbol Milli Takımı, 19 Mayıs Stadı'nda gösteri maçı yaptı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı yönetiminde sahaya çıkan Şöhretler Karması Hakan Şükür, Uğur Tütüneker, Bülent Korkmaz, Evren Turhan, Ayhan Akman, Cihat Arslan, Burhan Saatçioğlu, Ergün Penbe, Fevzi Layiç, Hakan Ünsal, Mert Korkmaz, Tümer Metin ve Cihat Aslan'dan oluştu.

Reklam
Reklam

Teknik direktör Halil İbrahim Köprülü yönetimindeki Ampute Futbol Milli Takımı'nda ise İsmail Temiz, Rahmi Özcan, Ali Budak, Mehmet Bayat, Oğuz Gökçe, Fatih Şentürk, Şehmuz Erdinç, Duran Şahinli ve Mehmet Yunsur yer aldı.

Hakem Özgüç Türkalp'in yönettiği maç, 4-4 beraberlikle tamamlandı. Şöhretler Karması'nın gollerini Hakan Şükür, Tümer Metin, Cihat Aslan ve Ergün Penbe, Ampute Futbol Milli Takımı'nın gollerini ise Fatih Şentürk (2), Rahmi Özcan ve Mehmet Bayat attı.

Bu arada bu sene aktif futbol yaşantısına veda eden Ayhan Akman, hakem Türkalp tarafından kırmızı kartla oyun dışında bırakıldı.

-Bakan Suat Kılıç-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, etkinlikler öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın tam adının Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu vurgulayarak, "Hiçbiri birbirinin gölgesinde kalmamalı, hepsi çok iyi kutlanmalı" dedi.

Atatürk'ün bu bayramı gençlere armağan ettiğini hatırlatan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Benim gözlemlediğim gençlik ve spor boyutu ihmal edildi. Atatürk'ü anma boyutunun ise hakkı verilemedi. Etkinlikleri 1 haftaya yayarak kutladık. 61 spor federasyonu, tüm branşlarda etkinliklerde gençlerimizi sahalara ve spor salonlara taşıyacak. Gençlik konusunda da bir farkındalık yaratmaya dikkat edeceğiz. Aktiviteleri artırmaya gayret ettik. Kutlamaları bir günden çıkarıp, bir haftaya yaydık. Ortaya güzel bir fotoğraf çıktı. Etkinlikler çok çeşitlendi ama gelecek yıl sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin de daha fazla katılımıyla, çok daha coşkulu bayram kutlamalarına şahitlik edeceğiz. Adına yakışan bir bayram olması lazım. Hem Atatürk'ü anma adına, hem de gençlik ve spor konusunda dezavantajla grupların ön plana çıkarılması adına farkındalık yaratmaya yönelik bir bayram olması lazım. Bunu sadece bakanlığın görevi olarak değerlendirmemek lazım, herkese düşen önemli görevler var. Herkes görevlerini yerine getirirse, çok daha görkemli bir bayram olacak."

Reklam
Reklam

-Pankartı kaldırttı-

Bayram kutlamaları sırasında Samsun'da olmamasının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine ise Kılıç, şunları kaydetti:

"Bunu kim niye eleştirir anlamakta zorlanıyorum. 10 yıldır milletvekiliyim, ilk 9 bayramı Samsun'da kutladım ama bu sene bayram yeni yönetmelikle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kutlayacağı bir bayram haline geldi. Bakan olarak bu bayram etkinliklerine katılacaksam, ilk bayram etkinliğine başkentimiz Ankara'da katılmanın daha doğru olacağını düşündüm. Kimse bize 19 Mayıs'ın ruhu ve içeriği konusunda ders vermeye kalkmasın. Ben zaten Samsunluyum. İlçemin adı bile 19 Mayıs iken, görevim nedeniyle Samsun'da olamayışımı istismar etmeye kalkmaları yakışıksız bir durum olmuş."

Bakan Kılıç, stada girdiğinde asılı bulunan ve üzerinde "Sporun sesi, gençlerin Suat ağabeyi" yazılı pankartın kaldırılmasıyla ilgili olarak yöneltilen bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Bu bayram, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bu pankart bir grup genç tarafından hazırlanmış olsa bile, bayram olması nedeniyle arkadaşlarımın pankartın asılmasına izin vermemesi gerekirdi. Sıradan bir gün olsa, bana veya başka birine iltifat içeren bir pankartın asılmasına müsaade edilebilir ama statlar Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın mülkiyetindeyken, bayram kutlamaları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılıyorken, bu pankartı biz astırdık gibi bir algıya yol açabilir. Kaldı ki bugünün ögesi ben değilim. Bugün bambaşka ve milletimizin ortak değerlerine yönelik vurguları olan bir gün. Bu nedenle görür görmez pankartın kaldırılması talimatını verdim."

Reklam
Reklam

Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise Şöhretler Karması'nın başında sahaya çıkarken, böylesine bir günde bu organizasyonun içinde olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirirken, "Futbola, spora, eğitime ve sağlığa destek olmak amacıyla her zaman yanlarında olduk. Onların mutluluklarını görmek çok güzel, biz de katkı vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

-Hakan Şükür-

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür, "Bugün bizi buluşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Şükür, şunları söyledi:

"Bugün gol attık, insanlar belki farklı algılayabilir ama bizim onlara gol atmamız lazım. Ben senelerce gol atmışım, bu alışkanlığımdan vazgeçemem. Ampute Milli Futbol Takımı 2-0 öne geçti, yenilmek pek de doğru olmaz. Hele ki farklı söylentilerin olduğu günümüzde sahaya çıktığımız zaman her şeyi yapmamız lazım. Bu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok önemli bir iş yapıyorlar. Bayramı bir hafta boyunca kutlamak çok anlamlı. Bayramı daha genele yaymak gerekiyor. Bir güne sığdırmak yerine, bir haftaya yaymak bana çok mantıklı geliyor. Bütün gençlerin, bayramı tüm coşkuyla kutlamalarını diliyorum. Milli takımda fikir ve gönül birliği yaptığım arkadaşlarım da bizi yalnız bırakmadılar. Umarım her sene bu kutlamaları daha geniş tabana yayarak kutlarız."

Reklam
Reklam

Ampute Milli Futbol Takımı oyuncularından Şehmuz Erdinç ise Şöhretler Karması'nda yer alan bütün isimlerin geçmişte futbolun yıldızları olduğunu vurgulayarak, "Onların sayısız başarısı var. Umarım biz de onlar gibi başarılı oluruz. Hepsine bizimle oldukları için teşekkür ediyorum. Bizim hakkımızda söyledikleri güzel sözler bizi gururlandırıyor. Onlar gibi başarılı olmak istememiz nedeniyle içimizdeki hırs, bizi bir kademe yukarıya taşıyor. Biz de onların bıraktığı izleri bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: