19 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, sporun, sağlıklı nesillerin yetişmesinde, halk sağlığının korunmasında, ekonominin gelişmesinde, toplumsal barışın tesis edilmesinde ve sosyal uyumun

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, sporun, sağlıklı nesillerin yetişmesinde, halk sağlığının korunmasında, ekonominin gelişmesinde, toplumsal barışın tesis edilmesinde ve sosyal uyumun geliştirilmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Yerlikaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Samsun'da başlayan ve İzmir'de sona eren bağımsızlık savaşının ardından, her ferdin özgür iradesiyle ülkenin geleceğinde söz sahibi olduğu, millet egemenliğini üstün kılan, çağdaş dünyanın değerlerini benimsemiş, demokrasinin gelişmesine imkan verecek, modern ve bağımsız bir devlet kurulduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Vali Yerlikaya, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bundan 94 yıl önce, zamanlama itibari ile hayati öneme sahip bir hamlesi olan Samsun'a çıkışı, tam bir irade beyanı olarak, Türk milletinin bağımsızlığına göz dikmiş düşman kuvvetlerine karşı, asla teslim olmayacağının göstergesidir. 19 Mayıs'ta, kendi geleceğini belirlemek amacıyla Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk-ün öncülüğünde, geleceği için inisiyatif almış, neticede de bağımsızlığını kazanmıştır. Bu tarihi günü manidar yapan bir başka özellik ise aynı zamanda 'Gençlik ve Spor Bayramı' olmasıdır. Ülkemiz, dinamik genç nüfusuyla, daha büyük, daha müreffeh ve daha güçlü bir devlet ve toplum olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarabilecekleri imkan ve zemini hazırlamak, ekonomik ve sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını sağlamak da gerekmektedir. Bireysel, ekonomik ve sosyal yönleriyle spor; sağlıklı nesillerin yetişmesinde, halk sağlığının korunmasında, ekonominin gelişmesinde, toplumsal barışın tesis edilmesinde ve sosyal uyumun geliştirilmesinde çok önemli bir yere sahiptir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Yavuz Karaduman

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: