19 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

AK Parti Kilis Milletvekili Opr.Dr. Fuat Karakuş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor...

AK Parti Kilis Milletvekili Opr.Dr. Fuat Karakuş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Karakuş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı her zaman olduğu gibi bu yılda büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutladıklarını belirtti.

Karakuş, mesajında, "Bilindiği üzere, bağımsızlığa, cumhuriyete ve demokrasiye giden yolda 19 Mayıs'ın ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu tarih, bir milletin var olma mücadelesine atılan zafer adımının ilk günüdür. 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına' yürekten inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi, Erzurum'a, Sivas'a, Amasya'ya velhasıl kısa bir süre zarfında yurdun dört bir köşesine yayılarak, ülkemizi bölmek ve milletimizi yok etmek isteyenlere karşı topyekûn verilen mücadele sonucunda ülkemiz tamamen düşman istila ve işgalinden temizlenerek ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. İşte onun içindir ki Ulu Önder; milletimizin yaşadığı zor ve sıkıntılı günlerin gençlerimiz tarafından unutulmaması adına, bağımsızlık mücadelesini başlattığı bugünü onlara bayram olarak armağan etmiştir. Sevgili gençler, ecdadımızın kanlarıyla yoğrularak kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Şanlı Türk Bayrağımızın altında; vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde ülkemizi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine sizler taşıyacaksınız.Sevgili gençler, geçmişini bilmeyen, tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkmayan milletler yarınlarına yön veremezler. Geleceğin dünyasında var olabilmenin yolu dünümüzü bilmekten geçer. Bu yüzden gençlerimiz, Cumhuriyetimizin kazanımlarını anlayan ve koruyan, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan çağdaş, donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalıdırlar. Zira çağdaş medeniyetler ülküsü bu bilinçteki gençlerin omuzlarında yükselecektir. Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim sözüyle sporun, dostluk, barış ve kardeşlik içerisinde yapılmasını hep arzu etmiş olan Atatürk, bedenen ve zihnen sağlıklı nesillerin oluşması için beden eğitimine ve spora verdiği öneme dikkat çekmek için bugünü gençlerimize spor bayramı olarak da armağan etmiştir. Sevgili gençler, bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin omzunda ilelebet payidar olacaktır. Bütün çaba ve gayretimiz, sizleri yarınlara daha iyi hazırlamak, aydınlık ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatan topraklarımızı düşman işgalinden kurtararak bizlere emanet eden başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ederken, aziz milletimizin ve yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz