19 Mayıs Kutlamaları Kapsamında Dev Bayraklı Gençlik Yürüyüşü Yapılacak

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Samsun’da...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Samsun’da dev bayraklı gençlik yürüyüşü yapılacak.

Samsun Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada söz konusu törenlerin her yıl olduğu gibi bu senede coşku içerisinde kutlanacağı belirtildi. Yapılan açıklamada; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da geldiği Samsun’da bu yıl ki 94. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında; Gençlik ve Atatürk yürüyüşlerinin birleştirilmesiyle 15 Mayıs günü Gençlik Yürüyüşü düzenleneceği belirtildi. Yürüyüşle ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Başta Vali Hüseyin Aksoy olmak üzere, Samsun protokolü, Samsun halkı ve Samsunlu gençlerin katılımı ile 1919 metrelik dev bayrak açılarak gerçekleştirilecek Gençlik Yürüyüşü, Cumhuriyet Caddesi istikametinde Atatürk Anıtı önünden başlayarak Lise Caddesi, Çiftlik Caddesi, 19 Mayıs Bulvar ve Kaptanağa Caddesi güzergâhları sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek etkinliklerle sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: