19 Mayıs Kutlanıyor

Bursa ve Mudanya'da, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla törenler yapıldı.

Bursa ve Mudanya'da, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla törenler yapıldı.

İl merkezinde, CHP İl Başkanlığı tarafından Heykel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, tam bağımsızlığın öncüsü Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline atılan ilk harç olduğunu söyledi.

Törene, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Daha sonra, "Yeşil Pedal" adlı bisikletçi grup tarafından kentte tur atıldı.

Mudanya ilçesinde düzenlenen törende ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Belediye önünde devam eden törende, spor gösterileri ve halk oyunları sunuldu.

Bunun ardından, TC Edremit Gemi Komutanı Deniz Binbaşı Akın Alkan komutasındaki M261 numaralı TC Edremit Mayın Avlama Gemisi, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından gezildi.

Törene, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuz Savaş, Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Yüzlü, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Tilki, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Doğukan Altınay - Ömer Bilik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz