19 Mayıs'ı Roman Havasıyla Kutladılar

Kırklareli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Kırklareli Vilayet Meydanı’nda bulunan...

Kırklareli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Kırklareli Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan program, çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Yıldız burada yaptığı konuşmasında, Atatürk’ün Nutuk'taki ifadelerinden örnekler vererek, şunları kaydetti: "'Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1919 senesinin Mayıs'ın 19. günü Samsun'a çıktım' diyerek ülkenin durumunu anlatmaya başlıyor. Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'nda yenildiğini ve şartları çok ağır olan bir ateşkesi imzaladığını söylüyor."

Reklam
Reklam

Yıldız'ın konuşmasının ardından Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi Roman Dans Grubu, törene gelenlere güzel bir gösteri sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: