19 Mayıs'la Yaşıt Kadının Atatürk Anısı

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan 94 yaşındaki Şekibe Basandaç, çocukluğunda Atatürk’ün kendisini evlatlık istediğini ancak annesinin...

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan 94 yaşındaki Şekibe Basandaç, çocukluğunda Atatürk’ün kendisini evlatlık istediğini ancak annesinin izin vermediğini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve Milli Mücadele’nin başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919 tarihinde doğan Şekibe Başandaç, bugün tam 94 yaşına ayak bastı. Doğum gününü evinde, çocukları ve torunlarıyla kutlayan Başandaç, Atatürk’le ilgili anılarını dile getirdi.

Bugün itibariyle 94 yaşına bastığını ve şimdiye kadar ciddi bir sağlık problemi yaşamadığını söyleyen Şekibe Başandaç, çocukken Atatürk’ün Ereğli’ye geldiğinde kendisiyle ilgilendiğini belirterek, “Masum çocukluğumun Atatürk’ün hoşuna gitti, beni evlatlık almak istedi fakat annem izin vermedi” dedi.

Reklam
Reklam

Hayatını vatana hizmet için adayan 10 çocuk ve 23 torun sahibi olan Şekibe Başandaç, yıllarca Ereğli’de hizmet ettiğini belirterek, muhtarlık ve Türk Kadınlar Birliği (TKB) Ereğli şube başkanlığını görevlerini yürüttüğünü sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: