19 Mayıs’ta tüm dernekler el ele

Kampanya çerçevesinde bilgilendirme çalışması yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin üşümesini gerekçe göstererek Ankara dışında stadyumlarda 19 Mayıs Bayramı törenlerini iptal etmesi karşısında harekete geçen İmece Grubu bir kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde bilgilendirme çalışması yapılacak.

Mersin’de Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Mersin Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Mersin Şubesi, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Mersin Şubesi, Karaduvar Yardımlaşma Derneği tarafından oluşturulan İmece Grubu 19 Mayıs törenlerinin iptal edilmesini protesto ederek ’19 Mayıs’ıma Dokunma’ kampanyası başlattılar. Kampanya kapsamında 10 bin adet stiker bastıran grup üyeleri, yapacakları etkinliklerle de kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışacaklar. İmece Grubu 19 Mayıs’ta da büyük bir bayram kutlaması tertip etmek istiyor.

Reklam
Reklam

Konu hakkında bilgi veren Cumhuriyet Kadınları Derneği’nden Funda Saçma, “Bağımsızlığımızın sembolü olan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Samsun’a çıktığı gün olan 19 Mayıs tarihini ve bu tarihte kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı AKP hükümeti kaldırmak istemektedir. Oysa 19 mayıs bir ulusun gericiliğe karşı ayaklanmasının ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının sembolüdür. Bizde bu bayramın iptaline karşı tepkimizi dile getirmek ve ne kadar engellenmek istense de 19 Mayıs bayramını alanlarda kutlayacağımızı ilan etmek için bir çalışma başlattık. Yapacağımız gün aşırı etkinliklerle ülkemize ve bayramımıza sahip çıkma adına kampanya gerçekleştireceğiz” dedi.

Fotoğraf: Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: