19 yaşındaki buz patencisi Beyza toprağa verildi

Buz patencisi Beyza Şenonay (19), son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Yüksek öğrenim göreceği Viyana Üniversitesi'ne...

Buz patencisi Beyza Şenonay (19), son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Yüksek öğrenim göreceği Viyana Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak için giden Şenonay, Donauufer otoyolunda dayısının kullandığı otomobilin kaza yapması sonucu hayatını kaybetmişti.
Cenazesi İzmir'e getirilen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Beyza için önce Bornova'daki buz pateni salonu önünde tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Can Karakaya, eski Şube Müdürü olan Belediye Kütüphane Müdürü Nezihe İncegöz, buz pateni başantrenörü Neşe Olcay, Beyza'nın babası Mehmet Şenonay, annesi Nurcan Şenolcay, anneannesi Nafize Katar, sporcu arkadaşları ve diğer sevenleri katıldı. 2005 yılında düzenlenen şampiyonada bayanlarda Türkiye Artistik Buz Pateni Senkronize kategorisinde Türkiye üçüncüsü olan Beyza Şenonay'ın madalyasını, ablası Sanem Şenonay boynuna taktı. Törenin ardından Şenonay'ın cenazesi, Güzelyalı'daki Hakim Efendi Camisi'ne götürüldü.
Cenaze namazını kıldıran İmam Süleyman Özer, trafik kazalarında ölenlerin çok fazla olduğunu hatırlatarak, kurallara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Özer, "25 yıllık imamım ama bugün benim de üzüntüm çok büyük. Bazen musalla taşının üzerindeki kişi buraya yakışmıyor. Benim de bu yaşta bir kızım var. Bu acının ne kadar büyük olduğunun farkındayım. İnsanlar sadece namaz kılmanın, oruç tutmanın ibadet olduğunu sanıyor ama kurallara uymak da bir ibadettir. Lütfen duyarlı olalım, bu gencecik evlatlarımız yok olup gitmesin." dedi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Beyza Şenonay'ın cenazesi, Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda defnedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz