19 Yaşındaki Tevfik'in Organları Ailesi Tarafından Bağışlandı

Uşak'ta, intihar girişiminde bulunduktan sonra beyin ölümü gerçekleşen gencin tüm organları ile kol, bacak ve...

Uşak'ta, intihar girişiminde bulunduktan sonra beyin ölümü gerçekleşen gencin tüm organları ile kol, bacak ve yüzü ailesi tarafından bağışlandı. Bağışlanan organların kime nakledileceğinin belirlenmesi için Ankara, Antalya ve İzmir'de seferberlik başlatıldı.

Geçen günlerde intihar girişiminde bulunan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz, son anda babası Mehmet Yılmaz tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı.

Uşak Devlet Hastanesi'nde devam eden hayatta kalma mücadelesini bu sabah kaybeden Tevfik Yılmaz'ın beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümünün ardından Uşak İl Organ Bağışı Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, genç Tevfik'in organlarının bağışlanması için baba Mehmet ve anne Emine Yılmaz ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından Tevfik Yılmaz'ın ailesi oğullarının tüm organları ile kol, bacak ve yüzünü bağışlama kararı aldı.

Reklam
Reklam

Tevfik Yılmaz'ın ailesi tarafından bağışlanan organların kime nakledileceğinin belirlenmesi için Ulusal Organ ve Doku Nakli Sistemi üzerine çalışmalara başlandı. Çalışma kapsamında Ankara, Antalya ve İzmir'deki tüm hastanelerin tarandığı ve acil ihtiyaç sahiplerinin belirlenmeye çalışıldığı ifade edildi. Bir taraftan nakillerin yapılacağı acil ihtiyaç sahipleri araştırılırken, diğer taraftan da Tevfik Yılmaz'ın organlarının alınması için hazırlıklara başlandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: