'1915 Çanakkale’ Tırı Nazilli’de

Çanakkale Valiliği'nin katkıları ile ‘Çanakkale'yi Anadolu'da yaşatıyoruz’ sloganıyla yola çıkan gezici müze ‘1915 Çanakkale’ Tırı,...

Çanakkale Valiliği'nin katkıları ile ‘Çanakkale'yi Anadolu'da yaşatıyoruz’ sloganıyla yola çıkan gezici müze ‘1915 Çanakkale’ Tırı, Nazilli’ye geldi.

Çanakkale'deki savaş alanlarından çıkan savaş malzemeleri ve müzeye bağışlanan yazılı ve görsel malzemelerden oluşan tır müze, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı olan 2015'e kadar tüm Türkiye'yi dolaşmasının hedeflendiği belirtildi.

Çanakkale 1915 gezici müzesi Tır’ı "Çanakkale'yi Anadolu'da yaşatıyoruz" sloganıyla yola çıktığı, Türkiye turunda Nazilli Belediyesinin daveti ile Nazilli’ye geldi. Tır’da bulunan ve savaşın büyüklüğünün en büyük ispatlarından birisi olan ‘havada çarpışan mermiler’ yoğun ilgi gördü.

Reklam
Reklam

Nazilli Belediyesi tarafından organize edilen ve Nazilli Belediyesi Özel Etnografya Müzesi önünde konumlanan tır müze için açılış töreni düzenlendi. Törene Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Seydi Salman, AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, CHP İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi üyeleri, Oda Başkanları, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende proje mimarı tarihçi Ahmet Uslu Çanakkale 1915 Gezici Müze Tırını Nazilli’ye davet ettiklerinden dolayı Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür etti. Tır Müze ile Çanakkale ruhunu Nazilli’ye getirdiklerini ifade eden Ahmet Uslu, Tır Müze’nin amacı içinde taşıdığı değerler hakkında bilgiler verdi. Açılış kurdelesini Kaymakam Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı ve öğrenciler kesti. 1915’te dedelerimizin ellerinin dokunduğu 4 Bin parça eseri, Tır Müzeyi gezen protokole Ahmet Uslu açıklayıcı bilgilerle anlattı.

Reklam
Reklam

Doğtaş Mobilya sponsorluğunda ve proje mimarı tarihçi Ahmet Uslu tarafından tasarlanan gezici müzede savaş döneminden kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları, anılar, mermi kovanları, bombalar, silahlar, Çanakkale savaşlarını anlatan jenerik belgesel sunumları yer alıyor. Müze TIR’da bulunan ve en çok dikkat çeken objelerden birisi de Çanakkale savaşının en iyi anlatan havada çarpışan mermiler. Seyit Onbaşının heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu müze TIR’da vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çanakkale Valiliği’nin destek verdiğini belirten Müze Tır Nazilli’de 1 hafta süreyle kalacak. Sabah 08.00’den akşam 19.00’kadar açık kalacak müze tır şimdiye dek 43 il ve 480 ilçede 10 milyon kişiye ulaştı. "Çanakkale'yi Anadolu'da yaşatıyoruz" sloganıyla yola çıkan gezici müze öncelikli gelen talepler doğrultusunda gezilerini yapmaya devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: