192.168.1.1 şifre değiştirme - Modem şifresi nasıl değiştirilir?

İnternete bağlanmayı sağlayan cihazlar modem olarak adlandırılır. Modem sayesinde internete bağlanan cihazlar, hem haberleşme hem de bilgi alışverişi imkanı sağlar. İnternete bağlanmak ve bilgisayarı uzaktan kontrol edebilmek modem sayesinde gerçekleşir. Birçok farklı modem markası bulunur ve bu markalara göre şifre değiştirme işlemi yapılır.

Kablosuz ağ şifresini değiştirebilmek için modem markaları önemlidir. Modem markasına göre farklılıklar gösteren bu işlem oldukça kolay bir işlemdir. Modem şifresi değişme işlemi basit bir işlem olsa da, güvenlik açısından oldukça önemlidir. Modem şifre değiştirme ile hem bilgiler hem de internet koruma altına alınır.

Modem şifresi nasıl değiştirilir?

Pek çok insan yeni bir modem aldığı zaman üretici tarafından sağlanan şifreyi kullanır. Fakat, varsayılan şifreler genel olarak üreticiler ya da servis sağlayıcılar tarafından bilindiği için güvenli değildir. Bilinen şifreler siber saldırılara varana kadar pek çok olumsuz etkiye neden olur. Bu sebeple modem şifresi değişmek güvenlik açıklarını önlemek açısından oldukça önemlidir. Modem şifresi değiştirme işlemi şu şekilde yapılır:

Reklam
Reklam
  • Modemin ara yüz sayfasına giriş yapılır ve 192.168.1.1 yazarak ara yüze erişilir.
  • Kullanıcı adı ve şifre girilir. Genel olarak kullanıcı adı, "admin şifre" ve "admin" ya da "1234" olur.
  • Ara yüz üzerinden ayarlar ya da işlemler bölümüne gidilir. Burada da kablosuz ayarlar ya da güvenlik gibi seçenekler yer alır. Bunlar modemin markasına ve modeline bağlı olarak değişir.
  • Şifre değiştirme seçeneği bulunur ve tıklanır. Yeni bir şifre belirleme alanı ile güvenli bir şifre oluşturulur.
  • Belirlenen yeni şifre kaydedilir ve artık modem şifresi değiştirilmiş olur.

192.168.1.1 şifre değiştirme

Modem şifreleri gerek evlerde gerekse iş yerlerinde bulunan, internet ağına erişimi kontrol etmek amacıyla kullanılan bir güvenlik önlemidir. Fakat birçok kişi modem şifrelerini yeterli güvenlik önlemleri almadan belirler ya da değişmez. Bilgisayar korsanlarına fırsat veren bu durum kişisel ve hassas verilere zarar verir.

Reklam
Reklam

193.192.168.1.1 şifre değiştirme işlemi yapmak için, internet tarayıcısına 192.168.1.1 IP adresi yazılır ve enter tuşuna basılır. Kullanıcı adı ve şifre ekranıyla karşılaşıldığı zaman kullanıcı adı kısmına "admin", şifre kutucuğuna da "admin" yazılarak modem ara yüzüne giriş yapılır. Modem ara yüz şifresi işlemler kısmına girilerek değiştirilebilir.

Şifre değişme işlemi yaparken güvenli bir şifre oluşturmaya dikkat edilmesi gerekir. Karmaşık bir kombinasyon oluşturarak güçlü bir şifre oluşturulabilir. Küçük harf, büyük harf, sayı ve noktalama işaretleri kullanmak şifreyi güvenli kılar. Ayrıca modem şifresinin kimseyle paylaşılmaması gerekir. Başkaları tarafından bilinen şifre kişisel verilerin güvende olmadığı anlamını taşır. 192.168.1.1 login şife değiştirme işlemi yaparken bir süre beklemeniz gerektiğini anlatan bir durumdur.

Anahtar Kelimeler: