1930'lu Yılların Söke Resimleri Kitaplaştı

Söke ilçesinin 1930'lu yıllarını anlatan resimleri kitaplaştı.

Söke ilçesinin 1930'lu yıllarını anlatan resimleri kitaplaştı.

Prof. Dr. M. Suat Çakmak tarafından yapılan çalışmayla Söke'nin 1930'lu yıllarına ait resimleri bir kitapta toplanarak Söke Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi'nin ilk yayını olarak basıldı.

Söke'nin kısa tarihçesi, sosyal yapısı ve kültürü ile ilgili bilgilerin de yer aldığı "Söke 1930" adlı kitapta 1930'lu yılların Söke'si tasvir eden şehir planı haritası da bulunuyor.

Suat Çakmak gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kaybolanları geri getirmenin olanağı yok ama hayallerimde hep varlardı. Onlarda yok olmadan resimlerle de olsa belgelemek benim için çok zevkli bir görev oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna da ilçenin tarihi ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak için Kent Arşivi ve Müzesi çalışmalarını çok önemsediklerini belirterek, "Prof. Dr. Suat Çakmak'ın bu eseri bir tarih araştırması değildir. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Söke'de doğan bir büyüğümüzün belleğinde kalıp resme döktüğü izlenimlerden oluşmaktadır. 1930'ların Sökesinin nasıl olduğuna dair bir ışık tutması açısından yararlı olacağı kanısındayız. Kent Arşivi için önemsediğimiz çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Suat Deniz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz