199 $'lık 4 çekirdek işlemcili tablet!

Tablet bilgisayar pazarında yaşanan kıyasıya rekabette Apple’ın bileği bükülebilmiş değil.

Android’li tablet üreticileri güçlü donanımlara karşın beklenen etkiyi bir türlü gerçekleştiremedi. Şimdilerde en büyük beklenti ise Google’ın ucuz tablet bilgisayarı olmuş durumda.

Bu bağlamda Google’ın Asus ile bir ortaklık yürütüleceği konuşuluyordu. NVIDA cephesinden gelen yeni bir açıklama ise ucuz ve güçlü tablet bilgisayarların önünü açacak türden.

NVIDIA CEO’su Jen-Hsun Huang, 1+4 çekirdekli Tegra 3 mimarisine sahip 7 inçlik tablet bilgisayarlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şirketin yeni Kai platformu sayesinde Android 4 Ice Cream Sandwich sürümüne sahip Tegra 3 işlemcili tablet bilgisayarlar, 199 Dolar’lık fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulabilecek.

Reklam
Reklam

Hakkında henüz çok fazla bilgiye sahip olmadığımız bu yeni mimariye sahip tabletlerin 27 Haziran’daki Google etkinliğinde gün yüzüne çıkabileceği de kabul görmüş bir kanı olarak dikkat çekiyor. Hatırlanacağı gibi Asus CES 2012 fuarında $249’lık MeMo 370T model numaralı bir tabletin duyurusunu yapmış ve bu tablette Tegra 3 mimarisinin yer alacağını belirterek dikkatleri üzerine çekmişti. Görülen o ki tablet bilgisayar pazarı bu yaz çok daha ateşli bir rekabete sahne olacak.

[

**Asus UX32Vd Görücüye Çıktı!

**](http://www.scroll.com.tr/intel-sayfa/asus-ux32vd-gorucuye-cikti/)