1.çocuk Şenliği’nde Ödüllerini Alacaklar

Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi işbirliğinde düzenlenen “Aydınlık Bir Gelecek için Çerkezköy...

Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi işbirliğinde düzenlenen “Aydınlık Bir Gelecek için Çerkezköy Okuyor” isimli proje yarışmasının bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çerkezköy Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kent Konseyi başkanı Ahmet Gayretli ve Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman katıldı. Proje çerçevesinde yapılan yarışmada ödül kazanan öğrencilere ödüllerinin verilmesi amacıyla 1. Çocuk Şenliği gecesi düzenleneceğini belirten Ahmet Gayretli, yapılacak olan gece ile ilgili olarak bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli’nin açılış konuşması ile başlayacak olan programın devamında ise; “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın konuşması, Saray 75. Yıl İlkokulu Ritm Saz Grubu Gösterisi, Cumhuriyet Ortaokulu Dans Grubu Gösterisi, Bosna Hersek Folklor Topluluğu Gösterisi, Çerkezköy Öğretmenler Folklor Topluluğu Gösterisi, ödül töreni, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müzik Grubu ve kapanış’’ Havanın yağışlı olması durumunda Şenlik Çerkezköy Belediyesi ı Spor Salonu’nda yapılacak.

Projenin kent konseyi meclisinde onaylanıp görüşülmek üzere Belediye Meclisi’ne gönderildiğini belirten Ahmet Gayretli, “Proje belediye meclisinden geçtikten sonra faaliyete geçti. Biz kent konseyi olarak birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Çocuk meclisimizin de büyük gayretiyle hazırlanan bu projenin birçok yönden diğer projelerden daha önde olduğunu, öneminin daha yüksek olduğunu değerlendirdik ve bu projenin hayata geçirilmesini istedik.” Dedi.

Reklam
Reklam

Projenin en büyük amaçlarından birinin çocuklarda okuma, okuduğunu anlama ve okuduğunu ifade edebilme yeteneğinin gelişmesi olduğunun altını çizen Gayretli,” bizim en büyük sıkıntımız sınavlarda, özellikle üniversite sınavlarında karşımıza çıkan uzun paragrafların anlaşılabilme noktasıdır. Çocukların, gençlerin bu yönden çok zayıf olduklarını düşünüyorum. Bu proje ile çocukların küçük yaştan itibaren okuma alışkanlığı kazanarak sıkıntıyı aşmalarını hedefliyoruz.’’ şeklinde konuştu

Yarışma kapsamında katılan öğrencilerin okuma alışkanlıklarını kazanmak adına çeşitli ödüllerin verileceğini hatırlatan Gayretli, “Okuma alışkanlığının kazanılması için öğrencileri ödüllerle teşvik temek istiyoruz. Bu sayede hem onlara hem de ailelerine okuma bilincini aşılamak istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

Projeye Çerkezköy merkezindeki okullarla birlikte Baçeağıl, Yanıkağıl ve Pınarça köylerindeki okulların da dahil olduğunu belirten Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman, “İlçe ve bağlı köylerdeki toplam 17 okula bu projeyi uyguladık. Önümüzdeki dönemde Veliköy, Kızılpınar’da da bu projeyi uygulama fırsatımız olacak.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Birçok öğrencinin okuma yarışmasında okumak istedikleri kitaplara ulaşamayacağını düşündükleri için 17 okula 2 bin 600 kitap verdiklerini belirten Akman, “Sınıf öğretmenleri ve Türkçe Öğretmenlerinden oluşan bir komisyon 3 ve 4’ncü sınıflara Samed Bahrengi, Sevim Ak, Rıfat Ilgaz, Aytül Akal, Aziz Nesin, Susana Tamaro, Gianni Rodari ve Kemal Özer 5,6,7,8’nci sınıflara Christy Brown, Jose Mauro DeVasconcelos, Cahit Ucuk, Kemalettin Tuğcu, Ernest Heningway, Erich Costner,R. Nuri Gültekin, Sevim Ak ve Gülten Dayıoğlu gibi yazarların 10 farklı kitabını belirledi. Bu kitaplarla birlikte aslında bir diğer amacımız olan okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi oldu. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiğimiz sınavlarda 3 ve 4’ncü sınıfların sınavlarını tamamladık. 20 Nisan’da da 5,6,7 ve 8’nci sınıfların sınavlarını tamamlayıp 23 Nisan’da yapacağımız 1. Çocuk Şenliği Ödül Gecesi’nde derece yapan öğrencileri açıklayacağız.” Bilgilerini verdi. Akman Dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, notebook, küçük altın ve İstanbul gezisi gibi çeşitli ödüllerini verileceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Gerçekleştirdikleri projelerde Çerkezköy Belediyesinin birçok desteğinin olduğunu belirten Gayretli sözlerini şu şekilde sonlandırdı,”Sanayi firmalarından da destek gördük hala bazı firmalardan destek konusunda haber bekliyoruz. Ben Çerkezköy Belediyesi başkanı Ali Ertem ve yönetimine, bize destek olan sanayi kuruluşlarına teşekkür ediyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz