1.Lig Kesmez Hedef Süper Lig

Şanlıurfaspor’a daha fazla sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, ‘1. Lig Kesmez Hedef Süper Lig’ dedi. İşte o ropörtajın tamamı,

Şanlıurfalı emektar futbolcu, taraftarın Şanlıurfaspor’a daha fazla sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, ‘1. Lig Kesmez Hedef Süper Lig’ dedi. İşte o ropörtajın tamamı,

Mehmet Kurt'un Haberi

Şanlıurfaspor’a gönül vermiş Mehmet Şükrü Şenbahar’ın iniş ve çıkışlarla dolu uzun bir futbolculuk mazisi var. 3 yılı amatör 14 yılı profesyonel olmak üzere toplam 17 yıl yeşil sahalarda file bekçiliği yapmış olan Mehmet Şükrü Şenbahar unutamadığı anılarını UrfaHA muhabirine anlattı.

1988 yılında futbol yaşamına amatör ligdeki Bahçelievlerspor’da başlayan Şenbahar, 2 yıl sonra bir başka amatör takım olan TEDAŞ Spor’a geçti. Burada ilk şampiyonluğunu yaşayan Şenbahar 1992 yılının Aralık ayında, ara transfer sezonunda, profesyonel futbolcu olarak 2. Lig’de bulunan Şanlıurfaspor takımıyla sözleşme imzaladı. Hayalindeki takımın file bekçiliğini yapmaktan onur duyan Şenbahar buradaki görevini 8 yıl sürdürdü.

Reklam
Reklam

Birçok unutulmaz maçta forma giydiğini belirten Şenbahar, “Bunların içinde en unutulmaz olanları kendi evimizde Diyarbakırspor’a 2-1 yenildiğimiz ve Türkiye Kupası’nda Van Spor’u farklı skorla elediğimiz karşılaşmalardı. O karşılaşmalar bende farklı anılar bıraktı. Üst üste gol pozisyonlar yaşanıyor, taraftarın büyük ilgisi vardı. Belki de bu yüzden unutamıyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Amasyaspor gibi birçok profesyonel takıma da kiralık oyuncu olarak giden Mehmet Şenbahar’ın, Şanlıurfaspor’la 2001 yılında yolları ayrılmış.

3. Lig takımlarından Kilis Spor’la anlaşma imzalayan Mehmet Şenbahar bir yıl aradan sonra yine 3. Lig’de bulunan Muşspor takım kadrosuna geçti. Burada üstün bir performans sergileyen Şenbahar takımını lig ikinciliğine kadar taşıdı.

Şenbahar daha sonra sırasıyla Samsun Bafraspor, Sivas Divriğispor ve son olarak da 2006-2007 sezonunda Samsun Çarşambaspor’da forma giydi. Ardından kaleciliği bırakarak kendine küçük bir işyeri açtı.

Reklam
Reklam

EMEKTAR FUTBOLCULAR HATIRLANMIYOR

Futbolculuktan esnaflığa geçen Şenbahar’ın esnaf çevresinden edinilen bilgiye göre deneyimli file bekçisi şu sıralarda buruk duygular yaşıyor. Şanlıurfapsor’a 8 yıl emek vermiş bir futbolcu olarak yeterince hatırlanmadığını düşündüğü ifade ediliyor. Şenbahar’ın bu konuda, “Hiç olmazsa GAP Arena’da emektar futbolcular için bir bölüm ayrılsa, şu an 25-30 kişiyiz. Hafta sonları gelip takımımıza destek versek. Hem oyunculara, hem taraftara hem de stada moral versek. İyi olmaz mı? dediği öğrenildi.

ESKİ VE YENİ TARAFTAR

Tribünlerde tezahüratlarlar birlikte taraftar yapısının da değiştiğini ifade eden Şenbahar, “Eskiden taraftarın futbola ilgisi çok daha üst seviyedeydi. Eskiden amatör takım karşılaşmalarına bile 3-4 bin kişi gelirdi. 11 Nisan Stadı’nda oynanan karşılaşmalarda ise yer bulmak oldukça güçtü. Şimdi imkanlar çok daha elverişli. 30 bin kişilik stadımız var. Ancak Şanlıurfalılar olarak takımımıza gereken ilgiyi gösteremiyoruz” dedi.

ŞEHRİMİZİN ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKALIM

Reklam
Reklam

Son dönemlerde takımlarda yabancı futbolcu oynatmanın daha gözde olduğunu dile getiren Mehmet Şenbahar, “Eskiden Şanlıurfaspor’da sadece bir futbolcu yabancıydı. Diğerleri tamamen Şanlıurfa’nın bağrından çıkmış, toprak sahalarda yetişmiş futbolculardı. Yabancı futbolcuya karşı değiliz. Herkese saygımız var. Ancak demek istediğim. Bu ilin çocukları değerlendirilmeli. Takımın alt yapısı, PAF takımı güçlendirilmeli. Urfalı yetenekler keşfedilmeli. Bir yabancı futbolcu asla bir yerli futbolcu kadar takımına sahip çıkmaz. Parayı kestiğiniz an oynamayı bırakır. Şanlıurfaspor’un alt yapısından çıkıp da Şanlıurfaspor’da oynayan kaç oyuncu var? Burnumuzun kırıldığı, aylarca parasız oynadığımız dönemleri hatırlıyorum. Altyapıya önem verilmeli. Neden Urfa’dan çıkan çocuklar dışarıda top koştursun ki. Urfalı çocuklara sahip çıkılmalı” ifadelerini kullandı.

NEDEN SÜPER LİGDE DEĞİLİZ

Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep ve Van gibi Doğu ve Güneydoğu takımlarının zamanla süper lig başarısı gösterdiklerini belirten Şenbahar, “Şimdiki imkânlarımız 5 yıl 10 yıl öncesine nazaran çok daha iyi. Neden süper ligde değiliz. Neden beklenen başarıyı gösteremiyoruz. Hem şehre hem de takıma yazık. Neden Urfaspor da Süper Lig’e çıkmasın?” diye sordu.

Reklam
Reklam

SON DÖNEMLERDEKİ SAHA İÇİ OLAYLAR

Şanlıurfaspor’un sahasında oynadığı karşılaşmalarda çıkan olaylara da değinen Mehmet Şenbahar, “ Saha içerisinde yaşanan tüm şiddet olaylarını tasvip etmiyorum. Bazı olayların provakatif olduğunu düşünüyorum. Çünkü geçmişten bu yana Şanlıurfaspor çok daha kötü hakem yönetimleri gördüğü halde bu denli büyük olaylar yaşanmadı. Urfaspor taraftarı bilinçli ve sağduyuludur. Bu tür hareketleri yapanlar gerçek taraftar ve gerçek Şanlıurfasporlu değildir. Bu tür hareketler takıma ve şehre zarar verir” dedi.

ŞANLIURFASPOR’U LAYIK OLDUĞU YERDE GÖRMEK İSTİYORUZ

“Şanlıurfaspor’u mümkün olan en kısa sürede layık olduğu yerde yani Süper Lig’de görmek istiyoruz” diyen Mehmet Şenbahar, “Emektar bir Şanlıurfasporlu futbolcu olarak tüm Şanlıurfa erkanını ve 7’den 77’ye Şanlıurfa halkını takıma destek vermeye davet ediyorum. El ele vererek takımımıza destek verelim. Emektar bir Şanlıurfasporlu olarak bu konuda üzerimize düşeni de yapmaya hazırım” dedi.

Bir hayli duygulandığı görülen Mehmet Şenbahar sözlerine şu parolayla son verdi:

Reklam
Reklam

“ŞANLIURFASPOR’U 1. LİG KESMEZ, HEDEF SÜPER LİG”

sanliurfali emektar futbolcu mehmet sukru senbahar www sanliurfa com

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz