2 albay, 1 yarbay için yakalama kararı

Kafes Operasyonu iddiaları ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında 2 Albay ve 1 Yarbay hakkında tutuklama kararı çıktı.

İSTANBUL (A.A) - 26.11.2009 - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılan 3 askeri personel hakkında, ''yakalama'' kararı çıkartıldı.

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları, İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesince serbest bırakılan 3 askeri personelin serbest bırakılmasına itiraz etti. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet savcılarının itirazını kabul ederek, nöbetçi hakim tarafından 18 ve 20 Kasımda serbest bırakılan 3 askeri personel hakkında ''yakalama'' kararı çıkarttı.

Reklam
Reklam

İstanbul Merkez Komutanlığına bağlı sivil plakalı askeri bir araçla 18 Kasımda adliyeye getirilen 5 askeri personelden 3'ü savcılık sorgulamalarının ardından serbest kalırken, 2'si ise sevk edildikleri nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesince serbest bırakılmıştı.

20 Kasımda da yine adliye getirilen 5 askeri personelden biri, tutuklanması istemiyle sevk edildiği 12. Ağır Ceza Mahkemesinin nöbetçi hakimince, 4 askeri personel ise savcılık sorgulamalarının ardından serbest bırakılmıştı.