2. Antalya Anadolu Kültür Festivali

Bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Anadolu Kültür Festivali'nde Erzurum, Erzincan, Sivas, Gaziantep, Bitlis ve Amasya yörelerinin türküleri seslendirildi, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Anadolu Kültür Festivali'nde Erzurum, Erzincan, Sivas, Gaziantep, Bitlis ve Amasya yörelerinin türküleri seslendirildi, halk oyunları gösterisi sunuldu. Antalya Büyükşehir Beldiyesi ile 40 hemşehri derneğinin Atatürk Kültür Parkı'nda ortaklaşa düzenlediği festivalde, dernekler açtıkları standlarda yörelerine özgü yemekler ve el sanatlarını sergiledi. Antalyalılar standlardan hem alışveriş yaptı hem de kültürleri tanıma fırsatı buldu. Festival kapsamında alandaki amfitiyatroda, Erzincan Korosu, Erzurum Bar Ekibi ve sanatçılar Pınar Akbaba, Salih Meral, Sivaslı sanatçı İzzet Öztürk, Amasyalı sanatçı Hakan Taşdemir, Gaziantepli sanatçı Cevahir Naciye Çokbilir sahne aldı. Öte yandan Bitlis ve Sivas halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. Antalya'da 8 Eylül'e kadar devam edecek festivalde, 40 hemşehri derneği tarafından her gün saat 19.00'da yöresel geceler, eğlenceler ve yöresel kültürlerin anlatılacağı söyleşiler düzenlenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz