"2. Avrasya El Sanatları Ve Hediyelik Eşya Günleri"

Mersin'de düzenlenen "2. Avrasya El Sanatları ve Hediyelik Eşya Günleri" fuarı, 30 ülkeden 200 firmanın katılımıyla açıldı.

Mersin'de düzenlenen "2. Avrasya El Sanatları ve Hediyelik Eşya Günleri" fuarı, 30 ülkeden 200 firmanın katılımıyla açıldı.

Yenişehir CNR Expo Fuar Alanı'ndaki fuara 30 ülkeden katılan 200 firma, el sanatları ve hediyelik eşyalarını satışa sundu.

Deri işletmeciliğinden, değerli taşlara, takılardan, çantalara kadar çok sayıda el yapımı ürünün yer aldığı fuarda, bazı el sanatı ustaları, tezgah başında hünerlerini sergiledi.

Etkinliğin Genel Koordinatörü Battal Çırakoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, fuara Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa'dan katılım olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Farklı ülkelerin el sanatlarını ve kültürlerini fuarlarda tanıttıklarını ifade eden Çırakoğlu, "Pakistan, Hindistan, Çin, Tayland, Endonezya, Kazakistan, Gürcistan, Türkmenistan, İran, Mısır, Senegal, Tanzanya, Kenya ve Kosova gibi 30 ülkeden katılım oldu. Farklı ülkelerin kültürlerini bir araya getirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Etkinlik, 25 Kasım Pazar gününe kadar sürecek.

Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz