2 Bin 400 Yıllık Tarihi Mekanda Konser

Avusturyalı Capella Leopoldina topluluğu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Karsanat Barok Müzik Festivali" kapsamında yaklaşık 2 bin 400 yıllık Halikarnas Mozelesi'nin

Avusturyalı Capella Leopoldina topluluğu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Karsanat Barok Müzik Festivali" kapsamında yaklaşık 2 bin 400 yıllık Halikarnas Mozelesi'nin bulunduğu tarihi mekanda konser verdi.

Karya Kültür ve Sanat Derneği (KARSANAT) tarafından, Bodrum Belediyesi'nin himayesinde düzenlenen festival kapsamında sahneye çıkan Capella Leopoldina topluluğu, besteciler Haendel, Bach ve Telemann'ın eserlerini seslendirdi.

İzleyicilerin, antik mekana konulan sandalyelere oturarak izlediği konser beğeni topladı.

Reklam
Reklam

KARSANAT Derneği Başkanı Gülderen Erdoğmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, antik dönemin 7 harikasından biri olan Halikarnas Mozelesi'nde ilk defa bir festival gerçekleştirildiğini söyledi.

Festivalin ilkini Stratonikeia Antik Kenti'nde, ikincisini ise geçen yıl Bodrum Kalesi orta avlusunda düzenlediklerini belirten Erdoğmuş, "Bu yıl da mozelede düzenliyoruz. Tamamen harabelerin içinde çok güzel bir atmosfer. Halikarnas Mozelesi'ni tanıtımını yapmaktan dolayı da çok mutluyuz" dedi.

İzleyicilerden Ethem Ogan ise Türkiye'nin markalarından olan Halikarnas Mozelesi'nde düzenlenen konserin görsel açıdan mükemmel olduğunu dile getirdi.

Karsanat Barok Müzik Festivali kapsamında 22 Eylül'de Karya Türk Müziği Topluluğu ve solist Özge Eyüpoğlu, 23 Eylül'deki kapanış konserinde ise Karya Barok Topluluğu solistleri ile İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahne alacak.

Muhabir: Gökmen Yüce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: