2 bin hektarlık arazi kamulaştırıldı

Binali Yıldırım, 3. köprü ve bağlantı yolları üzerinde 2 bin hektarlık bir arazinin yol yapmak amacıyla kamulaştırıldığını, bu alanın yüzde 74'ünün orman alanı içinde kaldığını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprü ve bağlantı yolları üzerinde 2 bin hektarlık bir arazinin yol yapmak amacıyla kamulaştırıldığını, bu alanın yüzde 74'ünün orman alanı içinde kaldığını bildirdi.

Yıldırım, tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan ambalaj, tank ve kapların test, sertifikalandırma ve muayenelerin yapılması yetkilendirme protokolü imza töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

3. Köprü Projesi kapsamında kamulaştırılacak alanda 1 milyon ağacın kesileceği iddiasının sorulması üzerine Yıldırım, 3. köprü ve devamı olan otoyol bağlantı yollarının yap-işlet-devret modeliyle yapılması için ihale yapıldığını ve yüklenici firmanın çalışmalara başladığını anımsattı.

Reklam
Reklam

Otoyol ve köprünün 4'er gidiş 4'er geliş olmak üzere toplam 8 şerit olacağını anlatan Yıldırım, ortada da bir gidiş bir geliş demiryolu olacağını, demiryolunun ileri ki yıllarda aynı güzergahta yapılmış olacağını söyledi.

Yolları refahın artması ve ekonominin büyümesi, insanların rahat, konforlu ve güvenli seyahat etmeleri için yapıldığını anlatan Yıldırım, yolların bazen meskun mahalden geçtiğini, binaların olduğunu ve istimlak yapılarak yol açıldığını kaydetti.