2 bin kişiye yeni iş alanı

Trump Towers Mall, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Kıvılcım Dans Topluluğu'nun gösterisiyle başlayan törende konuşan Aydın Doğan, bir İstanbul sevdalısı olarak Başbakan Erdoğan'ın bu şehirle ilgili bütün projeleri yakından izlediğini bildiklerini, bugün buraya gelmesinin de bu ilginin açık göstergesi olduğunu söyledi

Trump Towers'ın yapımına 2007'de başladıklarını ve inşaatına 400 milyon dolar harcadıklarını ifade eden Doğan, 39 katlı rezidans kulesi ve arkasında 37 kat ofis kulesi ve bunları birbirine bağlayan 5 artı 2 kat alışveriş, eğlence ve spor alanlarıyla büyük bir kompleks olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Doğan, bu bölgedeki binaların çoğunun 1960 ve 1970'li yıllarda, o dönemdeki inşaat teknolojisi ile yapıldığını, bu kompleksi düşünürken özellikle işletmesinde dünyaca ünlü Trump Towers'tan lisans aldıklarını ve Avrupa'da bu lisansın ilk kez kendilerine verildiğini kaydetti.

Bu bölgenin İstanbul'da trafiğin ve toplu taşımacılığın önemli kavşak noktası olduğunu, metrobüs ve otobüsler için park yeri ve peronlara ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Doğan, Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde 110 bin metrekare otopark alanının 35 bin metrekaresini belediyenin hizmetine verdiklerini, kuleleri metroya bağlamak için yeni projelerin de gündemde olduğunu bildirdi.

Doğan, bu binalarda yaşayanlar ve çalışanlar ile alışveriş merkezine gelenlerin geniş bir toplu taşıma alanından istifade edeceklerini söyledi.

Alışveriş merkezini yenilikçi anlayışla düzenlediklerini ve burada çocuk parkı oluşturduklarını belirten Doğan, burada çocukların hem eğleneceğini hem de öğreneceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Doğan, alışveriş merkezinde yerli ve yabancı 175 markanın hizmet vereceğini vurgulayarak, bu markaların sahipleri ve yetkililerine hayırlı olması dileğinde bulundu. Rezidans kulelerinde takriben 1000 kişinin yaşayacağını, iş kulesinde yaklaşık 6 bin kişinin çalışacağını tahmin ettiklerini aktaran Doğan, kulelerde hizmet için görev alan ve mağazalarda çalışan insanlarla birlikte yaklaşık 2 bin kişiye yeni iş alanı açtıklarını söyledi.

Aydın Doğan, ''Dünyanın cazibe merkezi haline gelen İstanbul'un ekonomisine, istihdamına ve kentsel dönüşüm çalışmalarına mütevazı da olsa bir katkıda bulunduk. Artık yıkıp bozan değil, yayıp geliştiren bir zihniyetin gelişmesi hepimize cesaret veriyor'' dedi.