2 günlük bebeğin akciğerindeki kist ameliyatla alındı

Akciğerindeki kist nedeni ile nefes almakta zorluk çeken iki günlük bebek ameliyata alındı. Doğumdan hemen...

Akciğerindeki kist nedeni ile nefes almakta zorluk çeken iki günlük bebek ameliyata alındı. Doğumdan hemen sonra ameliyata hazırlanan bebek, yapılan başarılı müdahale ile sağlığına kavuştu. 3 hafta yenidoğan yoğunbakım servisinde takip edilen bebek önceki gün taburcu oldu.
Şanlıurfa’daki OSM Ortadoğu Hastanesi’nde çok nadir görülen bir rahatsızlığın tedavisi yapıldı. Doktorlar, henüz isim verilmeyen bebeğin sağ üst göğüs kafesini dolduran kisti doğumdan hemen sonra almaya karar verdi. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şamil Günay tarafından yapılan ameliyatla bebeğin nefes almasını engelleyen kist alındı. Ameliyatın ardından Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine alınan bebek, titizlikle takip edildi. Ailesinin kaygılı bekleyişi yerini 3 hafta sonra sevince bıraktı.
Konu ile ilgili açıklama yapan OSM Ortadoğu Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Doktoru Şit Uçar, hastanenin yenidoğan hastalıklarının tedavisini yapacak kapasite ve tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Tam donanımlı ünitemiz, Şanlıurfa ve çevre illerde doğan birçok hasta bebeğin tedavisine ev sahipliği yaptığını ifade eden Uçar, "Bu hastamıza, Konjenital timik kisit tanısı koyduk. Daha sonra, Göğüs Cerrahisi Kliniğimizde başarılı bir ameliyat uygulandı." dedi. Bu bebeklerde en iyi merkezlerde dahi yüzde 50-60’lara varan ölüm riski olduğunu dile getiren Uçar, bu türdeki riskli ameliyatların Şanlıurfa’da yapılmasının bölgeyi rahatlayacağını kaydetti.
Ameliyatı gerçekleştiren OSM Ortadoğu Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şamil Günay ise sağ göğüs boşluğunu tama yakın dolduran ve bebekte nefes darlığı yaratan Konjenital Timik Kist olarak adlandırılan bu durumun 2 bin 500-4 bin canlı doğumda bir görüldüğünü aktardı. Günay, doğduktan kısa süre sonra solunum güçlüğü çeken bebeklerin yaşaması için mutlaka ameliyat olması gerektiğini dile getirdi. "Akciğerlerin genişlemesini sağlayarak bebeğin rahat nefes almasına imkan tanıdık." diyen Günay, bu tür hastalarda ameliyat sonrası bakımın ameliyattan daha çok önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz