2. İstanbul Arabuluculuk Konferansı

Dışişleri Bakanlığı, İstanbulu'u Birleşmiş Milletler arabuluculuk merkezi haline getirmek istediklerini belirterek, bunun içinde İstanbul’da prestijli...

Dışişleri Bakanlığı, İstanbulu'u Birleşmiş Milletler arabuluculuk merkezi haline getirmek istediklerini belirterek, bunun içinde İstanbul’da prestijli bir mekan tasarlamak istediklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından 2. İstanbul Arabuluculuk Konferansı 11-12 Nisan’da düzenlenecek. Konferans hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Arabuluculuk konusunda Türkiye BM’nin 65. Genel Kurulu sırasında Finlandiya ile birlikte 2010 Eylül ayında ‘Barış için Arabuluculuk’ girişimini başlattığını hatırlatılarak, girişim kapsamında ‘Arabuluculuk Dostlar Grubu’nun oluşturulduğunu belirtildi. Grubun 26 ülke 8 uluslararası/bölgesel kuruluş olmak üzere 34 üyesi bulunduğunu ifade edildi.

Reklam
Reklam

‘2. İstanbul Arabuluculuk Konferansı’nın doğrudan uluslararası gündeme ve mevcut sorunlara odaklı bir program hazırladıklarını kaydedilerek konferansta Afganistan, Somali, Sudan, Ortadoğu, Suriye ele alınacağını anlattı. Konferansın, 5 panel halinde tamamlanacak toplantıların ardından Bakanlar seviyesinde devam edeceğini belirten kaynaklar, Fin Dışişleri Bakanı ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanının katılacağı bir programın olacağı açıklandı.

Türkiye kendine has özellikleriyle yeni bir aktör olarak ortaya çıktığı vurgulanarak Birleşmiş Milletlerde Arabuluculuk birimi ve başında bir Türk büyükelçinin olduğunu ifade edildi. Yapılan bilgilendirmede, “İstanbul’u da bir Birleşmiş Milletler arabuluculuk merkezi haline getirmek istiyoruz. Retreat merkezi kurmak istiyoruz. İstanbul’da prestijli bir mekan tasarlamak istiyoruz” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: