2 kişinin öldüğü kazada sürücüye para cezası

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, Geçen yıl Kasım ayında Kastamonu-Taşköprü yolu Çördük Köyü Mevkii'nde meydana gelen kazada Mustafa Ünlü yönetimindeki 34 VZ 6498 plakalı

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, Geçen yıl Kasım ayında Kastamonu-Taşköprü yolu Çördük Köyü Mevkii'nde meydana gelen kazada Mustafa Ünlü yönetimindeki 34 VZ 6498 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak tarlaya uçtu. Otomobilde bulunan ve sürücünün akrabaları olan Nezihi Yılmaz ile Satılmış Demircan öldü. Sürücü ile Sultan Kaya ise yaralı kurtuldu.
'Taksirle birden fazla kişinin ölmüne neden olmak' suçundan tutuksuz yargılanan Mustafa Ünlü, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Adli Tıp Kurumu'nun, sürücünün kusurlu olduğu yönündeki raporu doğrultusunda mahkeme, Mustafa Ünlü'ye önce 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.
Sürücünün, kazada yakınlarını kaybettiğini göz önünde bulunduran mahkeme, duruşmalardaki iyi hali ve sabıkasız olması nedeniyle de cezayı 24 bin 300 lira para cezasına çevirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz