"2 kişiyi öldürdüm ama tahliyemi istiyorum"

2 kişiyi öldüren sanık, yeniden yargılandığı davada 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gümüşhane’de, 4 yıl önce bir kafede çıkan kavgada 2 kişiyi tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada hakkında verilen hüküm Yargıtayca bozulan sanık, yeniden yargılandığı davada 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gümüşhane 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanık İsmail Köprülü katıldı. Duruşmada, öldürülen İbrahim Yılmaz’ın babası Fahri Yılmaz, Metehan Ayvaz’ın babası Nevzat ve Ayvaz ailesinin avukatı Can Tekin ile Köprülü’nün avukatı Burak Temren hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Duruşmada görüşü sorulan sanık Köprülü, olayda bir kastının olmadığını savunarak, "Ben 2 cinayeti işlemiş olabilirim ama bu olayda haklılık payımın olduğunu düşünerek tahliyemi talep ediyorum. Adalete güveniyorum" dedi.

Sanık avukatı Temren ise Yargıtayın bozma ilamına diyecekleri bir şey olmadığını belirterek, sanığın aleyhine olan beyanları kabul etmediklerini söyledi.

Ayvaz ailesinin avukatı Tekin de Köprülü’nün, "kasten adam öldürme" suçundan yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ise Köprülü’nün, İbrahim Yılmaz ve Metehan Ayvaz’ı "kasten öldürmek" suçundan ayrı ayrı 15’er yıl, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıl 8 ay olmak üzere 31 yıl 8 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gümüşhane İnönü Mahallesi’nde, 24 Şubat 2006’da, bir kafede çıkan tartışmada, İbrahim Yılmaz ve Metehan Ayvaz’ı tabanca ile vurarak öldürdüğü öne sürülen İsmail Köprülü hakkında, "kasten adam öldürme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından Gümüşhane 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Reklam
Reklam

Köprülü, söz konusu yerel mahkemece, 22 Şubat 2007’de, Yılmaz ve Ayvaz’ı öldürmek suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

"Ruhsatsız silah bulundurma" suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası alan sanık hakkındaki hüküm, mahkemece "gizlilik kararı" alınmasına rağmen davanın ilk duruşmasının açık olarak yapılması nedeniyle Yargıtayca usul yönünden bozulmuştu.