2. Konyaaltı Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

Antalya’da ikincisi gerçekleştirilen Konyaaltı Kitap Fuarı, kapılarını bugün ziyaretçilere açtı. Bu yıl birbirinden de ünlü...

Antalya’da ikincisi gerçekleştirilen Konyaaltı Kitap Fuarı, kapılarını bugün ziyaretçilere açtı. Bu yıl birbirinden de ünlü yazarları ağırlayan fuarda, kültürlerarası diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla 16 ülkeden kültür ateşleri de katılacak.
Konyaaltı Belediyesi tarafından 01-09 Ekim tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Konyaaltı Antalya Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Konyaaltı Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen kitap fuarında her biri bin metrekare olan 3 ayrı çadır kurularak yazarlarla halkın buluşması sağlanıyor. Geçen yıl ilki düzenlenen fuardaki ana tema ‘Okumak Lazım’dan oluşurken, bu yılki ise ‘Akdeniz’i Yazmak’tan oluşuyor.
Kitap fuarının birinci salonunda kültür, ikinci salonunda eğitim yayınları yer alırken, üçüncü salonda da sivil toplum kuruluşları stantları, yabancı ülke dernekleri ve sanat atölyelerinden oluşuyor. Fuarda öte yandan toplam 80 stant yer alıyor.

Reklam
Reklam

ZAMAN KİTAP’IN YAZARLARINA YOĞUN İLGİ
Fuarın ilk gününde Zaman Kitap yazarları okurlarıyla buluştu. ‘Özlenen Demokrat Turgut Özal’ yazarı Fatih Uğur, ‘Adı Konulmamış Darbe 93’ yazarı Muhsin Öztürk ve ‘Dost Şehirler Aşina Yüzler’ yazarı Ülkü Özel Akagündüz, fuarda okurlarının kitaplarını imzaladı. Konyaatı Kitap Fuarı’na bu yıl ilk kez katıldıklarını söyleyen Zaman Kitap Yayın Editörü Yusuf Çağlar, hem okurlarının hem de fuarın daveti üzerine geldiklerini açıkladı. Yeni yayınlanan kitaplarının olduğunu söyleyen Çağlar, "Bu yeni kitaplarla yazarlarımız 9 gün boyunca buluşabilecek ve söyleşebilecek. Fuarımızın ikinci gününe Erdal Şen ve ilerleyen günlerde yazarlarımız Osman Turan, Cemal Kalyoncu ve Tuncer Çetinkaya okurlarıyla buluşacak." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz