2. Meslekler Ve Tercihler Zirvesi Toplanıyor

Meslekler ve Tercihler Zirvesi'nin ikincisi akademisyenlerle rehber ve danışman öğretmenleri bir araya getiriyor. Fatih Üniversitesi...

Meslekler ve Tercihler Zirvesi'nin ikincisi akademisyenlerle rehber ve danışman öğretmenleri bir araya getiriyor. Fatih Üniversitesi ve Kariyer Penceresi Dergisi işbirliğiyle düzenlenen zirve, bölümler ve meslekler hakkında rehber ve danışman öğretmenleri bilgilendirmek amacıyla düzenleniyor. Öğrencilerin de katılımına açık olan toplantı 16 Haziran Cumartesi günü Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü’nde yapılacak.
Meslek tercihleri kişilerin hayatlarında oldukça önemli bir yer tutuyor. Eğitimciler ve kurumlar bu konuda çeşitli programlar düzenliyorlar. Fatih Üniversitesi tarafından organize edilen ‘Meslek ve Tercihler Zirvesi’ katılımcılara doğru meslek seçimi yapmanın önemini anlatacak.
Rehberlik Uzmanı Abdurrezzak Çil, “Meslek seçimi; bireyin kendisine uygun olan meslekleri çeşitli yönleri ile değerlendirip, tercih edilen meslekler arasından, girme olasılığı en yüksek olana yönelmesidir. Bireyin, zihinsel, fiziksel yeteneklerini, becerilerini, ilgilerini, ihtiyaçlarını ve ekonomik durumunu göz önüne alarak seçim listesindeki seçenekleri belirlemesi gerekir.” dedi.
Meslek seçilirken sadece ekonomik kazanç olarak değil aynı zamanda kişisel becerilerin geliştirilmesi ve üretime katkı sağlamayı da hedeflemesi gerektiğini söyleyen Çil, “Meslek seçimleri kişinin sosyal statüsünü belirlerken aynı zamanda sosyal varlık olabilme yeteneğini de ortaya çıkaran bir işleve sahiptir. Bu anlamda meslek tercihinin bireyin ruh sağlığını ve çevresi ile olan ilişkisini etkilediği söylenebilir. Bu yüzden önemsenmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyoruz. Doğru tercih edilen mesleğin bireyi daha mutlu ettiği araştırmalarca kanıtlandı. Bu sebeple yaptığımız bu Zirve de hem rehber hem danışman öğretmenleri bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: