2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü-Düzce'de "Dünya Otizm Farkındalık Günü"dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi

Düzce'de "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzce'de "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzce Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezince (OÇEM) Cumhuriyet Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan OÇEM Müdürü Osman Özcan, düzenledikleri etkinliklerle otizme dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirterek, otizmin Türkiye'de yeni yeni duyulmaya başladığını söyledi.

İnsanlar tarafından kolay yapılabilen bir davranışın otistik bireyler için zor olduğuna işaret eden Özcan, "Bazıları için bir harfi söyleyebilmek, bazıları için konuşabilmek, yazabilmek, bazıları için yemek yiyebilmek, diş fırçalayabilmek aileleri için gurur kaynağı olabiliyor" dedi.

Reklam
Reklam

OÇEM olarak otistik bireyleri gözetim altında tuttuklarını kaydeden Özcan, şunları kaydetti:

"Otizm çocuklarının kendi başlarına hayatlarını idame ettirmeleri mümkün görünmemektedir. Bu nedenle velilerimiz, her gün çocukları ile beraber okula gelerek, günü okulda geçirmek durumunda kalıyorlar. Bu da onların sosyal hayatlarını ciddi biçimde etkiliyor. Bu nedenle göstereceğimiz sevgi ve anlayış onların hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır. OÇEM olarak onların hayatlarını kolaylaştırmak en büyük hedefimiz. Bunu başarabiliyorsak ne mutlu bize"

Konuşmanın ardından OÇEM'de eğitim gören Mehmet Ali Yıldırım isimli öğrencinin, söylenen tarihin hangi güne denk geldiğini söylediği gösteri katılımcılardan beğenisini kazandı.

Programa, Düzce Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: