2 Nisan Dünya Otizm Günü

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2 Nisan Dünya Otizm Günü etkinlikleri kapsamında Kız Teknik ve Meslek Lisesi...

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2 Nisan Dünya Otizm Günü etkinlikleri kapsamında Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından bir program düzenlendi.

Okulun Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğretmen ve öğrencileri, otizme dikkat çekmek amacı ile tişörtlere renkli eller baskıları yaptı. Otizm farkındalık günü için okul öğrencilerine hazırlanan programda, otizm konulu sunu ile öğrenciler bilgilendirildi. Okul panosu düzenlendi, okul bilboarlarında da öğrencilerin hazırlamış oldukları sunular sergilendi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Hanife Altınbek, yaptığı açıklamada, ’’Otizm, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğudur. Otizm genellikle yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıkmaktadır. Otistik çocuklar genelde öğrenme zorluğu çekmektedirler. Otistik çocukların büyük bir kısmında farklı seviyelerde zekâ geriliği görülse de, zekâ seviyeleri normal otistik çocuklar da vardır. Ancak genel zekâ seviyeleri ne olursa olsun, otistik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta ortak bir zorluk çekiyorlar’’ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz